Verhuisbus nodig?

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan komt er een drukke tijd aan... In het nieuwe huis moet er natuurlijk eerst geklust worden en daarna moet het nieuwe huis schoon gemaakt worden. Maar terwijl u in het nieuwe huis bezig bent, moet u in het oude huis ook van alles doen: spullen uitzoeken en beslissen of het mee naar het nieuwe huis gaat of dat het weg gegooid kan worden. Kortom: een drukke, maar ook leuke, bijzondere tijd!


Hoe verhuizen

Als u gaat verhuizen kunt u er voor kiezen om dit te laten doen door een verhuisbedrijf, hier zit echter wel een prijskaartje aan. Daarom kiezen veel mensen er voor om toch zelf te verhuizen, hier besparen zij veel kosten mee. Met uw eigen auto kunt u alleen de kleinere dingen verhuizen, voor de groter spullen heeft u een bus of vrachtwagen nodig. U kunt een vrachtwagen (met of zonder laadklep) of verhuisbus huren bij diverse bedrijven, onder meer Diks Autoverhuur in Amsterdam. Ook zijn er enkele makelaars die een verhuisbus in hun bezit hebben voor hun klanten, deze kan je dan 1 dag lenen. Wilt u dit, dan moet u wel tijdig aangeven welke dag u deze wilt lenen, zeker als u hem in het weekend wilt gebruiken, want in het weekend verhuizen de meeste mensen. 


Verhuisbus huren

Voor een vrachtwagen heeft u een groot rijbewijs nodig, dat heeft natuurlijk niet iedereen. Een verhuisbus mag u besturen met uw rijbewijs B. Er zijn verschillende bussen te huur: groot en klein. Hoe groter hoe duurder natuurlijk, u bepaalt dus zelf wat u kunt missen qua kosten voor de verhuisbus. Vaak zijn de eerste kilometers gratis en daarna betaalt u een paar cent per gereden kilometer. Uiteraard moet u wel zelf de benzine betalen (de bus is vol getankt als u hem ophaalt en deze moet u ook weer vol getankt terugbrengen) De verhuisbussen zijn all risk verzekerd via het verhuurbedrijf, dit hoeft u dus niet zelf meer te regelen. 


Online reserveren

Tegenwoordig is het bij veel verhuurbedrijven mogelijk om 24 uur per dag online een verhuisbus aan te vragen. Op de site kunt u ook opties, zoals een navigatiesysteem, aanvragen. Nadat u dit gedaan heeft, ontvangt u zo snel mogelijk een offerte van het verhuurbedrijf. Als u akkoord gaat met deze offerte, dan moet u dat bevestigen. Daarna is de reservering definitief.  Als u eenmaal verhuist bent, is het nog niet klaar, dan moet alles nog uitgepakt worden en een plaatsje krijgen in het nieuwe huis. Dit is een grote klus, maar zeker ook een leuke klus. Verhuizen is dus een drukke tijd, maar met een verhuisbus wordt het zeker een stuk makkelijker! Veel succes.

Delen