Deze zomer ga ik een camper huren

Een camper huren geeft een gevoel van vrijheid

Je kunt er niet omheen: een campervakantie neemt in razend tempo in populariteit toe. Eerst had een camper nog het imago van een luxeartikel voor vermogende 50-plussers, maar dat is nu helemaal veranderd. Ik denk dat een camper symbool staat voor een eenvoudig leven met alleen de hoogst noodzakelijke dingen en voor vrijheid. Dat is nu net waaraan mensen behoefte hebben tegenwoordig. De bestemming is nog onbekend. Valt de locatie of het weer tegen? Dan houdt niets je tegen om weer verder te trekken. Je houdt de regie in eigen hand. Een camper aanschaffen is echter een behoorlijke financiële hobbel. Gelukkig kun je tegenwoordig heel gemakkelijk een camper huren, waardoor een campervakantie toch binnen het bereik komt. 

Waarop moet je letten bij een camper huren?

Je kunt een camper huren bij een professioneel bedrijf of van een particuliere verhuurder. Er bestaan ook websites van bemiddelaars tussen huurders en particuliere eigenaren van campers. Het is wel van belang om enkele praktische zaken goed door te nemen voordat je de avonturen tegemoet rijdt. Van wie je ook een camper huurt, er zullen afspraken en voorwaarden gelden voor het aantal vrije kilometers per dag, de verzekering en het aantal jaren rijervaring. Bovendien zijn er geschreven en ongeschreven regels die voor een campervakantie gelden; zo mag er niet overal overnacht worden. Wat ook niet vergeten mag worden is het maximale gewicht van de camper, inclusief passagiers en losse spullen. Je kunt hiermee flinke boetes en een domper op jouw vakantie voorkomen. Tenslotte zal er nog uitleg gegeven worden hoe de camper zelf werkt. Het is immers geen klein karretje waarmee je op stap gaat en niet iedereen is bekend met een chemisch toilet, watertank of gasaansluitingen. Gelukkig zal de camperverhuurder goede instructies geven en op het internet valt er een schat aan informatie te vinden.

Met een camper huren, begint het grote avontuur!

Met een camper begint de vakantie al zodra je achter het stuur stapt. Je hoeft niet te wachten wanneer je op de plaats van bestemming aankomt. Sterker nog, de plaats van bestemming is misschien nog niet eens bekend. Met een campergids of de app van Campercontact worden de mooiste kampeerplekken opgespoord. Campers zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. Een bijkomend voordeel is dat je meteen kunt uitproberen of een campervakantie überhaupt wat voor jou is en welke camper goed bij jouw situatie past. Mocht je uiteindelijk toch een camper willen aanschaffen, dan zal je niet snel een miskoop doen. Sommige camperverhuurders bieden zelfs de campers aan het einde van het seizoen te koop aan. Dus laat je informeren over de mogelijkheden om een camper te huren en rijd het avontuur tegemoet!

Voor meer informatie spreek met Frans Stokman BV.

Delen